Τοποθεσία

Διαμονή στην γραφική παλιά πόλη των Χανίων, με την Ενετική αύρα…

Η βίλα Eulogia Casa βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων, εκεί που ήταν χτισμένη η Μινωική Κυδωνία. Πιο συγκεκριμένα, η βίλα βρίσκεται στην Εβραϊκή Συνοικία.

 

Ως παλιά πόλη ονομάζεται το τμήμα της πόλης που περιβάλλεται από τα ενετικά τείχη, συμπεριλαμβανομένων των βυζαντινών Χανίων που περικλείεται από τα μικρά βυζαντινά τείχη. Η παλιά πόλη εκτείνεται παράλληλα με το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, από το φρούριο «Φιρκάς» και το Ναυτικό Μουσείο, μέχρι την Πύλη της άμμου, μετά τα ναυπηγεία στα ανατολικά.


Η παλιά πόλη περιβάλλεται από ιστορικές γειτονιές όπου ζούσαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμών και θρησκειών. Μία από αυτές είναι η Εβραϊκή Συνοικία. Σε αυτή τη συνοικία βρίσκεται η μοναδική συναγωγή στην Κρήτη, το «Etz Hayyim», η εκκλησία του San Francesco και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Εκτός από ιστορικά μνημεία, η παλιά πόλη των Χανίων έχει πολλά μικρά καταστήματα όπου οι τουρίστες μπορούν να βρουν και να αγοράσουν πολλά είδη της επιλογής τους. Επίσης, η παλιά πόλη φημίζεται για την πλούσια νυχτερινή της ζωή, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό τουρίστα!

 

Η κοντινότερη παραλία της πόλης ονομάζεται «Νέα Χώρα» και απέχει μόλις 0,5 χλμ. από το κέντρο των Χανίων. Για τους επισκέπτες, όμως, που θέλουν να ανακαλύψουν νέες παραλίες, υπάρχει ένα οργανωμένο συγκοινωνιακό δίκτυο που τους μεταφέρει από την πόλη των Χανίων στις παραλίες της επιλογής τους.

Η διαμονή στη βίλα Eulogia Casa είναι μια εξαιρετική επιλογή! Οι ένοικοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν άνετα σε ένα υπέροχο παραδοσιακό σπίτι και να γνωρίσουν, παράλληλα, τις ομορφιές της πόλης των Χανίων και των γύρω περιοχών, σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς δυσκολία μετακίνησης.

 

Η βίλα Eulogia Casa βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία,
σε ένα τα πιο όμορφα & ρομαντικά σημεία της Κρήτης.


Η παλιά πόλη των Χανίων είναι γραφική & ατμοσφαιρική… έχει φινέτσα!
Επισκεφθείτε τη & θα τη λατρέψετε…